• Головна
  • На Рівненщині виявлено кілька незаконних вирубок лісу (Відео)
13:20, 30 січня 2021 р.
Надійне джерело

На Рівненщині виявлено кілька незаконних вирубок лісу (Відео)

На Рівненщині виявлено кілька незаконних вирубок лісу (Відео)

У період із 25 по 30 січня правоохоронці викрили 34 факти, пов’язаних із незаконною порубкою, перевезенням та обробкою деревини. За результатами їх перевірки за 13 фактами відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зокрема, 27 січня дільничний офіцер поліції відділення №2 (смт Рокитне) на пилорамі жителя села Борове виявив деревину породи сосна об’ємом понад 6 метрів кубічних. Наданим документам лісоматеріали не відповідали, до того ж були відсутні чіпи.  Слідчі у рамках кримінального провадження підготували клопотання до суду про накладення на деревину арешту. 

А 28 січня екіпаж групи реагування патрульної поліції відділення №4 (м. Березне) Рівненського РУП на вулиці Центральній у селі Поліське зупинив автомобіль «ЗІЛ-131» під керуванням 29-річного місцевого жителя, який перевозив деревину породи береза об’ємом 11 кубічних метрів.

За фактом незаконного перевезення деревини слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України. Транспортний засіб та деревину вилучили. 

Того ж дня під час профілактичного рейду у лісовому масиві неподалік села Яцьковичі поліцейські виявили десять бочок, спеціально призначених для випалювання деревного вугілля, дев’ять із яких працювали. Також поряд знаходилися мішки із деревним вугіллям та деревина. Досудове розслідування розпочато за частиною 1 статті 254, частиною 1 статті 246 ККУ. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, які налагодили протиправну діяльність. 

Слідчі підготували клопотання до суду про накладення на вилучене майно арешту. 

Профілактичні заходи у протидії несанкціонованим вирубкам лісу,  перевезення та обробки деревини, а також документування таких фактів поліцейські територіальних підрозділів проводитимуть і надалі.

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #новини Рівного #Рівне #новини Рівненщини #ліс #вирубка #поліція #протиправні дії.
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...