Ілон Маск спровокував ріст Bitcoin

Останнім часом на ринку криптовалют, особливо коли мова йде про найвідомішу криптовалюту Bitcoin, відбувається відчутний ріст. Особливо цікаві ситуації, коли цей ріст спровокований найбільш незначними, на перший погляд, факторами, які неможливо передбачити. Так сталося і зараз, коли засновнику Tesla та SpaceX Ілону Маску вдалося спровокувати ріст криптовалюти Bitcoin.

Ілон Маск просто додав хештег “#bitcoin” у опис свого профілю в Twitter, після чого курс криптовалюти зріс на 15.7 відсотків менш, ніж за 15 хвилин, що було швидше, ніж у попередній відповідний період росту. До цієї публікації вартість Bitcoin складала 32000 доларів, а після публікації вона зросла до 37070 доларів.

Що цікаво, після цього Маск опублікував твіт, який можна дослівно перекласти як “Оглядаючись назад, це було неминучим”, що не має однозначного трактування. Як показують дані Coindesk, різкий скачок Bitcoin протримався не дуже довго, і вже зараз криптовалюта повернулася до показника близько 33.5 тисяч доларів, тобто майже до показника, який був до публікації Маска. Загалом, за добу криптовалюта впала на 8.26 відсотків.

Джерело Coindesk

Не пропустіть