Події

Сніг, ожеледь та сильний вітер: рятувальники попередили про погіршення погоди в Україні

Сніг, ожеледь та сильний вітер: рятувальники попередили про погіршення погоди в Україні

Фото: pixabay

У понеділок, 1 лютого, у більшості областей України очікується значні снігопади з переходом у дощі, налипання мокрого снігу, пориви сильного вітру та ожеледь.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

“1 лютого у більшості північних, центральних, Харківській, Одеській, Миколаївській областях значний сніг (приріст снігового покриву 5-10 см), вдень у Кіровоградській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській та Миколаївській областях сніг з переходом у дощ, ожеледь, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с. На дорогах північних, центральних, Харківської областей ожеледиця. (І рівень небезпечності, жовтий).30-31 січня на дорогах, крім південно-східної частини, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий)”, – йдеться у повідомленні.

Погодні умови 1 лютого можуть спричинити відключення енергозабезпечення окремих населених пунктів та порушення руху автотранспорту на окремих ділянках доріг!

Нагадаємо, станом на 7 год. 30 січня внаслідок ускладнення погодних умов (мокрий сніг, дощ та пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП залишаються знеструмленими 108 населених пунктів у 2 областях, а саме: Одеська – 75 та Миколаївська – 33.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.