Глава партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко розповів як йде збір підписів за виключення Олександра Дубінського з фракції.

Про це пише телеграм-канал “Политика страны”.

Нагадаємо, що з п’ятниці депутатам роздали підписні листи на яких вони можуть висловити своє ставлення щодо виключення Дубінського. І поки надходить різна інформація про те, скільки зібрано. За одними даними 150 підписів (а це набагато менше половини). За іншими – вже понад 190 (тобто досить для виключення).

Корнієнко не сказав скільки на даний момент вже зібрано підписів. Також він не зміг сказати як саме результат збору підписів буде оголошено – поіменно на засіданні фракції або ж просто озвучать підсумкову цифру.

“Порядок денний на засідання фракції формується. Можливо, буде розглядатися це питання (виключення Дубінського – Ред.), а можливо і ні. Я поки що не знаю. Про результат голосування ми можемо оповістити фракцію ще раз в усному режимі, якщо до того ми не сповістимо їх в дистанційному режимі. Всі попередні виключення відбулися шляхом голосування на фракції руками, а виняток Гео Лерос – підписами. Потім ці підписи збираються, вважаються, якщо їх достатньо – 70%, то рішення вважається прийнятим. Я не можу зараз сказати, чи буде оголошено просто відсоток тих, хто проголосував, або будуть зачитувати імена тих, хто підписався, так як ще немає розуміння, що буде на фракції і яка процедура “, – розповів Корнієнко.

На питання – чи є вже 70% голосів за виключення Дубінського, Корнієнко відповів наступне:

“Як тільки буде якась інформація, ми її надамо і все зможуть її з офіційного джерела отримати. Коментувати процес всередині – не дуже правильно, тому що ми можемо вплинути на думку людей, а ми хочемо, щоб люди свідомо визначилися “.

Корнієнко сказав, що сам уже визначився з позицією з цього питання.

“Я вже проголосував і підтримав рішення виключити Олександра з фракції. Для мене було достатньо аргументів з боку самого процесу: коли президент пропонував йому вийти, а він не вийшов. А також те, що далі розгорталося в четвер увечері на деяких телеканалах – це вже не можна назвати цивілізованою дискусією “, – сказав глава партії” Слуга народу “.

У телеграм-каналі “Легітимний” розповіли про деталі ймовірної розмови глави президента України Володимира Зеленського та Ігоря Коломойського про виключення Дубінського.

“Наше джерело з Офісу Президента повідомляє, що у Зеленського на цьому тижні відбулася телефонна розмова з Коломойським по кейсу санкцій США і особисто Дубінського.

Є інформація, що Коломойський не буде виводити своїх нардепів з фракції Слуга Народу, а Олександра Дубинського відправлять самого в «вільне опозиційне плавання».

Джерело доповнило, що в Офісі Президента скептично ставляться до «обіцянок» ІВК, так як українські олігархи завжди переслідують лише свої інтереси і часто в останній момент змінюють свою думку, як це було з кейсом Вітренко “.

Відзначимо, що в телеграм-каналі “Жінка з косою” Офіс Президента дотискує останніх депутатів, щоб отримати заповітні голоси для виключення його з партії

“З Дубинським вже все.«Злили» його.

Зараз Офіс Президента дотискує останніх, поставлена ​​задача вичавити 200+ голосів за виключення нардепа Дубинського, щоб показати одностайність.

Офіс Президента оперує формулюванням, що Дубинський проти Зеленського попер, хоча це є маніпуляцією, але вона працює “.