UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Два українських фільми увійшли в лонг-лист кінопремії "Оскар"

Американська кіноакадемія оголосила список повнометражних фільмів, допущених до розгляду на 93-ю премію "Оскар" – у ньому є два фільми, створені за підтримки Державного агентства з питань кіно
 

Два українських фільми увійшли в лонг-ли…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Агентства.

Зокрема, в категорії "Фільм іноземною мовою" присутня стрічка Валентина Васяновича "Атлантида", обрана Українським оскарівським комітетом, як національний претендент в категорії "Міжнародний повнометражний фільм". Всього в цю категорію включені фільми з 93-х країн світу.

У категорію "Документальний повнометражний фільм" включена стрічка Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин", що отримала кваліфікацію як переможець Санденс і учасник Берлінале. У переліку повнометражних документальних фільмів в загальному 238 картин.

Відомо, що короткі списки з 15 фільмів в кожній категорії будуть оголошені 9 лютого. Номінантів на премію "Оскар" оголосять 15 березня. Сама ж 93-а церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення в галузі кінематографу 2020 року відбудеться 25 квітня в Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, 23 січня український фільм про війну на Донбасі "Атлантида" режисера Валентина Васяновича вийшов на великі екрани у США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme