Відомий ведучий телеканалу "Київ" В'ячеслав Соломка був відсторонений від ефірів після невдалого відео в TikTok, в якому він повторив діалог, який використовується низкою українських блогерів.

Вони знімали його у зв'язку зі вступом в силу мовного закону, натякаючи на складнощі у частини українців з мовою в жартівливій формі. Однак у представників телеканалу з'явилася досить серйозна відповідь на дії Соломки і на рішення відсторонити його від ефірів.

Соломка, скріншот: Youtube
Соломка, скріншот: Youtube

"В умовах гібридної інформаційної війни, а також військової агресії на Донбасі, яку веде Росія проти України, невдалі жарти щодо української мови, її окремих слів або фонетики недоречні. Ми також усвідомлюємо негативну моральну сторону цих відеозаписів. Зняті кадри зачіпають чутливу тему для багатьох українців і можуть трактуватися двозначно, що повинен був передбачити автор відео. Тому поки В'ячеслав Соломка відсторонений від ведення ефіру", — йдеться в повідомленні.

Згодом В'ячеслав Соломка видалив відео в TikTok, в якому говорить, що "оп*здав" і "прип*здав", а не спізнився на урок. Проте формулювання, використовувані у відкритому листі, такі, ніби чоловіка можуть звинуватити в державній зраді.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, вчительку і вдову героя АТО зацькували через українську мову: "Змушує дітей..."

Як повідомляв "Знай.ua", ніяких фемінітивів і "проєктів": суд Києва скасував новий український правопис

Знай.ua писав, Українка розповіла, як защебетала на солов'їній замість російського: "Вона - ніби музика!"