У Навального закликали США ввести санкції проти оточення Путіна. У списку 35 осіб, серед них — мільярдер Абрамович

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Заснований російським опозиціонером Олексієм Навальним Фонд боротьби з корупцією (ФБК) закликав президента США Джо Байдена ввести санкції проти оточення президента Росії Володимира Путіна. У списку — 35 імен, яким просять заборонити вʼїзд у США та позбавити доступу до американським фінансових установ. Про це пишуть CNN та USA Today.

Виконавчий директор ФБК Володимир Ашурков зазначив, що фігурантів зі списку можна розділити на три категорії. До першої входять «близькі друзі та гаманці Путіна», серед них — мільярдер Роман Абрамович. Друга категорія — це чиновники російського уряду, які придушують протести, а до третьої потрапили причетні до переслідування Навального та ФБК.

При цьому Ушаков не назвав усі імена зі списку. Відомо лише, що там також фігурує міністр охорони здоровʼя Росії Михайло Мурашко, який покривав отруєння Навального і перешкоджав його евакуації на лікування до Німеччини.

Із 35 осіб у списку восьмеро увійшли в «пріоритетний шорт-лист» — проти них закликали ввести санкції насамперед. Водночас, проти семи осіб зі списку вже запроваджені санкції.

У Білому домі підтвердив отримання листа від ФБК. Там зазначили, що Байден під час першої телефонної розмови з Путіним закликав звільнити Навального.