Київське приватне підприємство розпочало випуск авіаційних паливозаправників (ФОТО)

Зараз на озброєнні української військової авіації основним авіазаправником середньої ємності є ТЗА-7,5, що виготовлявся за часів СРСР на підприємстві Тихорецький завод хімічного машинобудування та має місткість авіаційного палива у 7,5 м³.

 

В Україні вже були напрацювання щодо заміни цих зразків, зокрема один з них – аеродромний паливозаправник АПЗ-10-6322, на шасі автомобіля КрАЗ-6322, розробки “Азовмаш”.

 

Паливозаправник АПЗ-10-6322 від “Азовмаш”

Спеціальний авіаційний паливозаправник було розроблено фахівцями ПП “Спец-Ком-Сервіс” з урахуванням необхідності його використання для обслуговування повітряних судів на аеродромах. Два паливозаправника вже були передані замовнику і в даний момент вже приступили до виконання завдань по заправці гелікоптерів Airbus H125 в декількох прикордонних частинах Державної прикордонної служби України, інформує defence-ua.com.

 

Пливозаправник аеродромний ПЗА-20-631228

Базою для даного спеціального автомобіля служить шасі автомобіля МАЗ з колісною формулою 4х4, який широко використовується в різноманітних напрямках виробничо-транспортної діяльності.Дане шасі було забезпеене основою у вигляді міцного сталевого підрамника, на який встановлена цистерна для авіаційного палива. Місткість цистерни 5 000 л. За твердженнями розробників, конструкція цистерни та всі її допоміжні елементи мають необхідні показники по частині механічних властивостей та виготовлені з урахуванням відповідності вимогам нормативної документації і комплектації таких виробів.

 

Цистерна розділена на три секції, корпус представляє собою складну конструкцію, внутрішня частина якої виготовлена з нержавіючої сталі марки AISI 304. Передня та задня стінки цистерни виготовлені зі сталі тієї ж марки, але з більшою товщиною.

 

У нижній частині корпусу цистерни передбачено наявність з’єднувальних фланців донних клапанів. Для ефективного та безпечного обслуговування ємкості передбачені горловини з кришками, трап та складні поручні. У цистерні встановлені датчики рівня палива, клапани для скидання надлишкового тиску.

Позаду цистерни змонтований технологічний відсік з встановленим в ньому необхідним технологічним обладнанням. Вага машини складає 32 тонни, а місткість авіаційного палива – 20 м³.

 

Як стверджують в ПП “Спец-Ком-Сервіс”, в новому авіаційному паливозаправнику встановлене обладнання німецького виробництва для заправки та фільтрації палива, що відмінно показало себе в роботі і використовується в аеропортах по всьому світу.

 

 

Нагадуємо: