Аналітики спрогнозували ціну української землі через 10 років

Поділитися:

Фахівці аналітичної платформи EasyBusiness впевнені, що через 10 років після запуску ринку землі її вартість досягне 4-4,5 тис. доларів за 1 га.

«Наші розрахунки показують, що протягом наступних 10 років ціна на землю може вирости до 4-4,5 тис. Доларів за 1 га в порівнянні з показником нормативної грошової оцінки, який становить в середньому 1-1,2 тис. Доларів за 1 га », – кажуть експерти.

Відомо, що також буде рости вартість оренди земельних ділянок і продуктивність агросектору в цілому. Крім того, запуск повністю лібералізувати ринку землі в Україні міг би принести близько 50-85 млрд доларів сукупного приросту ВВП в наступні 10 років після реформи.

Однак запропонована модель, вважають аналітики, хоча і буде мати більш низький економічний ефект, все одно закладе фундамент для майбутнього розвитку агросектора за умови прийняття допоміжного пакета законодавчих ініціатив.

Нагадаємо, що експерти земельного ринку розповіли українцям про те, як правильно оформляти договори оренди землі. Дотримання всіх правил і дотримання букви закону – гарантія того, що проблем не буде ні в орендаря, ні у власника земельної ділянки.

Раніше повідомлялося, що фахівці проекту Vkursi Agro розповіли, що в Україні з’явиться новий продукт по аналітиці управління земельним банком, аналогів якому немає на ринку. Система дозволить на екрані мобільного телефону вибрати земельну ділянку, в один клік перевірити його ризики, дізнатися ринкову вартість земельної ділянки і отримати рішення банку щодо його фінансування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу