У Тернопільській області батьки школяра заплатять штраф за булінг з боку дитини на адресу одного з вчителів.

Детальніше про це розповідає видання "Ternopolice".

Повідомляється, що інцидент стався в селі Борщівка Лановецького району Тернопільської області. Учень 8-го класу однієї з місцевих шкіл регулярно зривав уроки своєю неналежною поведінкою. Педагог, у свою чергу, неодноразово намагався закликати учня до порядку, звертався до дирекції школи та батьків, однак це не дало результатів. Зрештою керівництво навчального закладу звернулося до поліції.

Справа перейшла в руки ювенальної превенції. У листопаді минулого року за даним фактом було задокументовано адміністративне правопорушення, вчинене неповнолітньою особою. Матеріали справи були направлені до суду на розгляд.

В ході судового засідання мати школяра не визнала провини, заявивши, що вчителі скаржилися лише на порушення дисципліни на уроках. Жінка повідомила, що не бачить в діях сина ознак булінгу (цькування).

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

школа / скріншот з відео
школа / скріншот з відео

Досліджуючи матеріали справи, суд розглянув протокол про адмінпорушення, складений працівниками поліції, заяву директора школи, заяву вчителя української мови до директора школи, пояснення очевидців тощо.

В результаті суд все ж визнав матір школяра винною в правопорушенні згідно частини 3 статті 173-4 КУпАП (булінг). У матеріалах справи вказано, що хлопчик в період з 1 вересня по 11 листопада 2020 року здійснював булінг, який полягав у психологічному насильстві (лайка, образи) по відношенню до вчителя української мови. Він систематично висловлювався нецензурно, порушував дисципліну, чим заподіяв вчителю психологічний збиток.

Рішенням Лановецького суду мати школяра була оштрафована на 850 гривень. Також, жінка повинна буде заплатити судовий збір у розмірі 420 гривень.

Нагадаємо, що у Тернопільській області чоловік помер у могилі, яку викопав самостійно.

Як повідомляв портал Знай.иа, у ніч на вівторок, 26 січня, в Тернополі за причалом "Центральний" розтрощили аераційний фонтан, щоб вкрасти електрокабелі.

Також Знай.иа писав, що Тернопільський "вампір" жорстоко вбив тату-майстра і мітить на свободу.