Фото ілюстративне
Рівнянин Володимир Туровський зареєстрував електронну петицію на сайті Міської ради з проханням створити у місті велодоріжок та велосипедної інфраструктури.

Повний текст петиції подаємо нижче:

У нашому компактному місті повністю відсутня велосипедна інфраструктура, до того ж автомобілів з кожним роком на дорогах стає все більше і більше, через це, вже зараз швидкість пересування містом на авто дуже часто є нижчою ніж комфортна швидкість пересування на велосипеді (а через декілька років думаю кількість авто буде такою, що навіть пішки буде швидше ніж автомобільним транспортом). Велосипед – це екологічно чистий транспорт, користування яким також позитивно впливає на фізичний стан організму. Пересування по місту на велосипеді, безперечно, має безліч плюсів – поліпшення екології, розвантаження вулиць від великої кількості автомобілів і т. ін., але в той же час, через абсолютну відсутність такої інфраструктури велосипедисти часто наражаються на небезпеку, рухаючись у загальному потоку транспорту, ми заважаємо водіям, рухаючись тротуарами (що звісно є порушенням ПДД) заважаємо пішоходам”, – зазначив автор петиції.

Міський голова Рівного Олександр Третяк зможе розглянути це звернення, якщо петицію підтримають 250 громадян до 13 березня 2021 року.

Підтримати звернення можна за посиланням.

Читайте також: Баскетболістка з Рівного зіграє за збірну України