Єрмак пояснив, чому не звільняють його заступника Татарова: Звинувачення не пов’язані з діяльністю в ОП

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Єрмак пояснив, чому не звільняють його заступника Татарова: Звинувачення не пов’язані з діяльністю в ОП

Гонтар Володимир / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що звинувачення на адресу його заступника Олега Татарова, якого підозрюють у схемі заволодіння 81 млн грн на будівництві житла для військових, є подіями чотирирічної давнини і не мають жодного стосунку до його теперішньої роботи в ОП.

Про це Єрмак сказав в інтервʼю «Новое время», коментуючи репутаційні ризики для Банкової через роботу в команді ОП Татарова.

«Звинувачення, що пролунали, мають чотирирічну давнину і не мають ніякого зв’язку з тією діяльністю пана Татарова, яку він здійснював в ОП», — наголосив він.

При цьому Єрмак зазначив, що раніше за жодного президента був би «немислимим» резонанс, якого набула справа Татарова, як і той факт, що «фігурантом може бути навіть співробітник ОП». На думку Єрмака, це говорить про «стовідсоткову відкритість та нульову толерантність до корупції».

Водночас він зазначив, що слідство щодо Татарова триває і ще немає судового рішення. «Ми як ніхто інший зацікавлені, щоб істина була встановлена, і ця справа опинилася у суді. З іншого боку, погодьтеся: ми живемо в такому інформаційному полі, де звинуватити можна будь-яку людину», — сказав Єрмак.

Крім того, він відкидає звинувачення, що ОП міг комунікувати щодо цього питання з генпрокурором Іриною Венедіктовою, яка в останній момент замінила прокурорів у його справі.

Також Єрмак, коментуючи призначення Татарова в ОП наголосив, що їх влаштував його професійний рівень. Водночас наголосив, що «це точно не була рекомендація Андрія Портнова».

«У мене є кадровий департамент, який підбирає людей, періодично дає кандидатури, проводить співбесіди. На той момент, коли ми відкривали вакансію, було запропоновано кілька кандидатур, проведено співбесіду і професійний рівень цієї людини [Татарова] нас влаштував. Це стало підставою для ухвалення рішення», — пояснив глава ОП.