У Харкові автівка на смерть збила людину

фото facebook.com/police.kharkov фото facebook.com/police.kharkov
Аварія сталася вранці 31 січня на проспекті Петра Григоренка.

Як повідомили у пресслужбі поліції Харківської області, у Харкові на проспекті Петра Григоренка близько 6.20 автомобіль Ford Edge наїхав на 57-річного пішохода.  Від отриманих травм чоловік загинув. Одразу після аварії водій утік з місця події, його автомобіль правоохоронці знайшли неподалік у дворах, на авто були виявлені характерні для ДТП сліди та механічні пошкодження.

Як стало відомо, 33-річний водій автомобіля був напідпитку. Його затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі внесли відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. 

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. Крім того, поліція вирішує питання про відкриття кримінального провадження за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Наразі всі обставини аварії та свідки пригоди встановлюються.

Читайте також У Люботині сталася масова ДТП за участю автобуса