Синоптики наступного тижня прогнозують в Україні похолодання та рясні снігопади

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Лютий в Україні почнеться з атаки чергового циклону — у низці областей очікують сильних снігопадів.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У ніч проти 1 лютого на території всієї України, крім північно-західної частини, піде невеликий, подекуди помірний сніг. Вдень у південно-східній частині прогнозують переважно дощ, у більшості центральних та північних областей — значний сніг і мокрий сніг, а в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Сумській та Харківській областях також можливі налипання мокрого снігу та ожеледь. На дорогах України, крім південного сходу, буде ожеледиця. Вітер південний з переходом у північно-західний, 7—12 м/с, на півдні та сході країни пориви 15—20 м/с.

Температура повітря вночі в західних і північних областях -5...-9 °С, у Волинській, Рівненській та Чернігівській — до -13 °С, вдень до -5 °С, на решті території вночі від +2 до -4 °С, вдень — 0...+5 °С, на південному сході — +6...+12 °С.

У Криму протягом доби буде дощити, вночі +2...+4 °С, вдень повітря прогріється до +12 °С.

У Києві вночі очікують на невеликий, а вдень значний сніг, на дорогах буде ожеледиця. Температура повітря вночі -5...-7 °С, вдень -2...-4 °С.

У вівторок, 2 лютого, синоптики повідомляють, що істотних опадів в Україні не буде. Лише вночі в південно-східній частині пройде невеликий дощ із мокрим снігом. На дорогах більшості областей буде ожеледиця. Вітер північно-східний із переходом у південно-західний, 5—10 м/с, вночі у східній частині можливі подекуди пориви 15—20 м/с.

Температура повітря в південних і східних областях вночі від -2 до +5 °С, вдень +4...+8 °С, у центральній частині та на заході вночі -2...-6 °С, вдень -1...+4 °С. У Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях вночі -9...-12 °С, вдень -1...-5 °С (на Волині — 0...+2 °С).

У Криму також істотних опадів не прогнозують, вночі +7...+9 °С, вдень — до +13 °С.

У Києві — без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Температура повітря вночі -10...-12 °С, вдень -4...-6 °С.

У середу, 3 лютого, опади не прогнозують лише на півдні та сході країни. У решті областей вночі мокрий сніг, подекуди із дощем, який триватиме і вдень. Вітер південно-західний, 5—10 м/с.

Температура повітря вночі у північних та центральних областях -5...-9 °С, вдень -1...+3 °С, на решті території вночі -1...+4 °С, вдень — +4...+8 °С.

У Криму погода залишиться без змін.

У Києві температура вночі -5...-7 °С, вдень +1...+3 °С, буде йти мокрий сніг.

У четвер, 4 лютого, на всій території країни дощитиме, на заході, півночі, також у Черкаській, Полтавській та Харківській областях до того ж йтиме сніг. Вітер змінних напрямків, 5—10 м/с.

Температура повітря у північних областях вночі коливатиметься від -2 до +2 °С, у решті регіонів — +2...+5 °С. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть від +2 до +9 °С.

У Криму істотних опадів не прогнозують, вночі +5...+7 °С, вдень — +9...+11 °С.

У Києві протягом доби синоптики очікують на сніг із дощем, вночі температура коливатиметься близько нуля, вдень +1...+3 °С.

У п’ятницю, 5 лютого, на заході вночі подекуди можливий сніг, у центральних областях — сніг, на сході невеликий дощ зі снігом прогнозують протягом доби. На решті території — без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5—10 м/с.

Температура повітря вночі у північних, центральних областях, а також на Волині та Рівненщині -4...-8 °С, на Чернігівщині та Сумщині — до -15 °С, на решті території -1...+4 °С, вдень у Чернігівській та Сумській -8...-12 °С, у Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Полтавській та Харківській областях — -2...-6 °С, в інших — +2...+5 °С.

У Криму погода залишиться без змін.

У Києві — без істотних опадів, вночі -6...-8 °С, вдень — -4...-6 °С.