У Російській Федерації другі вихідні поспіль тривають протести громадян, що вийшли на акції на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Вони як завжди почалися зі східних регіонів: Владивосток, Хабаровськ, Томськ, Якутськ, Іркутськ і Єкатеринбург. Зараз повідомляється, що зіткнення з представниками правоохоронних органів почалися і в Москві з Санкт-Петербургом.

В Інтернеті з'являються відеозаписи затримань біля станції метро "Сухаревська" і фотографії з Пітера. ОМОН оперативно приїжджає для затримання на нову точку збору протестувальників у Москві. Станції "Сухаревська" і "Червоні ворота" закриті на вхід і вихід на вимогу поліції. Потяги проїжджають ці станції без зупинок.

Спостерігаються і поодинокі пікети, як, наприклад, в Петербурзі. Людей все ж менше поки, ніж було на минулих вихідних. І акція, в основному, проходить без зіткнень. Однак як і тоді, більш небезпечні події можуть статися ближче до вечора. По всій Російській Федерації за даними ОВС-Інфо число затриманих перевищує 650 осіб.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Все почалося відразу ж після повернення Олексія Навального в Росію. Його заарештували на 30 діб до 15 лютого, а його команда слідом виклала відео-розслідування з історією про найбільший хабар і палац Путіна на Youtube. Станом на 31 січня 2021 року, відео переглянули вже більше 104 мільйонів разів.

Нагадаємо, Росія гримить протестами через Навального, Путін пішов по стопах Лукашенка: луплять кийками і садять в автозаки

Як повідомляв "Знай.ua", на масових акціях на підтримку Навального стає гаряче і небезпечніше: спецтехніка на шляху до Москви

Знай.ua писав, протести у Росії на підтримку Навального до Майдану не дотягнули - зійшлися на 2 тисячах