У Львові запропонували боротися з ожеледицею за допомогою кавової гущі.

Детальніше про це розповідає прес-служба Львівської міської ради.

Радник міського голови Ірина Оршак запропонувала боротися з ожеледицею на дорогах більш екологічним способом, ніж піщана суміш або сіль. На думку радника, кавова гуща є кращою альтернативою, що вже випробували на собі європейські країни.

Оскільки кавова гуща володіє абразивними властивостями, вона буде ефективна при ожеледі, крім цього, вона не буде шкодити зеленим насадженням, захищаючи їх від деяких шкідників і стимулюючи зростання. Також гуща не вимагає збору після використання.

" ми в пошуках екологічних альтернатив для боротьби з ожеледицею, адже є багато зауважень від городян, що піскосуміш потім залишається на весняний і літній періоди і з нею складно поборотися, а соляні розчини, мабуть, за своєю активністю не зовсім підходять для власників домашніх улюбленців, в них застереження щодо її використання. Тому виникла ідея спробувати боротися з ожеледицею кавовою гущею" - повідомила Оршак.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Прибирання снігу / фото: Львівська міська рада
Прибирання снігу / фото: Львівська міська рада

У Львівській мерії зацікавилися такою альтернативою і в найближчому майбутньому будуть проведені зустрічі з власниками кав'ярень, які зможуть надати кавову гущу безкоштовно.

Однак, у гущі є деякі недоліки - в силу свого кольору вона може не зовсім естетично виглядати на дорогах. У зв'язку з цим міськрада вирішила спочатку випробувати такий метод в парках. Пілотний проект мають намір запустити найближчим часом, а його реалізація розпочнеться у парку "700-річчя Львова".

Нагадаємо, що тонни львівського сміття скинули українцям під ніс.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Модричах, що на Львівщині, люди живуть у постійному страху, що їхні будинки можуть опинитися під землею через соляні шахти

Також Знай.иа писав, що у Львівській області фермер змушує корів і коней їсти сніг і грітися біля багаття.