У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів

У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів

31 Січня 2021
1658

У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів

1658
Загальна кількість затриманих протестувальників сягнула 4 тисяч.
У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів
У Росії під час акцій протесту затримали щонайменше 82 журналістів

У Росії 31 січня під час акцій протесту з вимогою звільнити опозиційного політика Олексія Навального затримали щонайменше 82 журналістів. Про це повідомляє «ОВД-Инфо».

Зокрема, у Москві затримали журналіста видання «Холод» Михайла Зеленського.

«Затримали. Акуратно. Навіть підказали що у мене куртка, виявляється, порвалася  (не зараз, давно)», - написав він у «Телеграмі».

Також був затриманий журналіст, професор і завідувач кафедрою журналістики Інституту масмедіа РДГУ Миколай Сванідзе. Через кілька хвилин його відпустили.

Кореспондента РБК Антона Фейнберга затримали у Москві, незважаючи на пред'явлення прескарти. Пізніше його відпустили.

Кореспондентку «Медузи» Катерину Кузнєцову співробітники поліції сильно штовхнули в спину під час затримань у Санкт-Петербурзі. При цьому вона працювала в жилетці з написом «Преса» та спеціальним нарукавником. Її не затримували. 

Кілька журналістів були затримані на мітингах в Іркутську і Красноярську.

У Казані затримували журналіста Максима Шевченка, який прямував на власну лекцію, але зупинився зафільмувати акцію протесту. Через 15-20 хвилин його відпустили.

У Санкт-Петербурзі затримали кореспондента «Северо-запад. МБХ медиа» Валерія Савінова.

За підсумками попередніх всеросійських протестів 23 січня було затримано понад 4000 осіб, у тому числі понад 20 журналістів. Щодо акцій 31 січня - наразі також відомо про більш ніж 4000 затриманих.

Роскомнагляд пригрозив блокувати і штрафувати інтернет-ресурси за публікації «завищених» даних про кількість учасників незаконних мітингів і за повідомлення про факти насильства і зіткнень.

Учасники акцій повідомляли, що в оголошених місцях збору протестувальників були перебої з мобільним інтернетом.

Також відомо про факти насильства з боку силовиків, у тому числі застосування електрошокерів та травматичної зброї. У правоохоронних органах це заперечують.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду