Авторитет і впливу Офісу Президента почав «танути». Це пов’язано з кейсом Дубінського і нездатності функціонерів Офісу Президента вирішити це питання першочергово.

Про це пише тг-канал “Легітимний” з посиланням на власні джерела.

“Навіть Зеленський вже незадоволений тим, що фракція оголосила «тиху війну» Банковій і навіть особисто Зеленському. Зе-радники знову підставляють Президента і виставляють його в« поганому світлі », що відбивається на його авторитеті.

Вся ця ситуація також впливає на авторитет Президента перед міжнародними гравцями, які спостерігають, як українська влада, не вирішуючи одну політичну кризу (кейс КСУ), входить в нову, що може погубити всю конструкцію влади і привести до затяжної політичної кризи і перевиборів. Мовою бізнесу – це називається «несприятливе» місце і час для інвестиції, занадто великі ризики. Тому нова Адміністрація Байдена не поспішає «дзвонити» Зеленському, хоча лобісти так намагаються організувати цю розмову. Навіть організували інтерв’ю, яке покажуть на НВО, щоб «м’яко» нагадати новій американській владі про себе.

Закритий соціологічний вимір показує, що українці сприймають кейс Дубінського і весь умовний бардак, як слабкість влади, яка влаштувала «цирк», а не вирішує нагальні проблеми жителів країни”, – йдеться в повідомленні каналу.

А ось тг-канал “Сплетница” вважає, що ситуація з Дубінським піде на користь владі.

“Кейс Дубінського дозволив ОП змістити акценти з тарифного Майдану на розборки всередині фракції СН. Тепер потрібно підтримувати інтерес в суспільстві до цього питання в інформаційному полі, що дозволить сфокусувати увагу суспільства на другорядному питанні, а тема тарифів відійде на другий план”, – йдеться в повідомленні каналу.

Нагадаємо, 11 січня 2021-го США ввели санкції проти депутата від Слуги народу Олександра Дубінського і медіа-ресурсів депутата Андрія Деркача, як частини пов’язаної з РФ мережі впливу. Деркача назвали “російським агентом”. Дубінський заявив, що США користуються “брехливими доносами” ЦПК.

Подоляк заявив, що Зеленський і його офіс не коментуватимуть санкції проти Дубінського.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак написав в Twitter, що ОП зробить все, щоб притягнути до відповідальності осіб, які втручалися у вибори в США.