Гаазький суд відновлює розгляд справи MH17: 1 лютого розглядатимуть звернення родичів про компенсації

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Перше судове засідання в 2021 році у справі про збитий улітку 2014-го малайзійський літак, що виконував рейс МН17 відбудеться у Нідерландах в судовому комплексі «Схіпхол» 1 лютого.

Про це повідомляють на сайті Окружного суду Гааги.

Як зазначають, засідання розпочнеться о 10:00 за місцевим часом (11:00 за Києвом).

Також запланована онлайн-трансляція засідання.

На слуханнях, зокрема, планують розглянути перебіг додаткового розслідування, звернення родичів загиблих щодо компенсацій тощо.

  • Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердаму в Куала-Лумпур, збили 17 липня 2014 року біля окупованого Торезу Донецької області зенітним ракетним комплексом «Бук» російського виробництва. Усі пасажири та члени екіпажу — загалом 298 осіб — загинули.
  • Росія свою причетність до катастрофи літака відкидає, але висуває суперечливі версії події.
  • Міжнародна слідча група висунула звинувачення у причетності до катастрофи росіянам — генерал-майору Сергію Дубинському (позивний «Хмурий»), полковнику Олегу Пулатову («Гюрза»), полковнику Ігор Гіркіну (Стрєлкову) та українцю Леоніду Харченку («Крот»).
  • У жовтні Росія вийшла з консультацій з Австралією і Нідерландами щодо авіакатастрофи рейсу MH17 на Донбасі.
  • На початку листопада Пулатов уперше свідчив. Його захист заявив, що хоче допитати главу МВС Арсена Авакова, його заступника Антона Геращенка та бойовика Володимира Цемаха, виданого Росії під час обміну полоненими у вересні 2019 року.
  • Окружний суд Гааги призначив слухання по суті у справі про збиття малайзійського рейсу MH17 над Донбасом на 7 червня 2021 року.