У Київській області віддають під суд співробітників правоохоронних органів, які входили до складу озброєної банди. Злочинці викрадали заможних людей, вимагали у них гроші та здійснювали розбої, розповіли в Нацполіції.

За їх словами, в злочинній групі з семи чоловік двоє були чинними працівниками оперативних підрозділів Нацполіціі, а організатор угруповання – підполковник СБУ.

На даний час досудове розслідування завершено і за погодженням з прокуратурою обвинувальний акт направили в суд. Учасникам злочинного угруповання загрожує ув’язнення на термін до 15 років з конфіскацією майна.

Під час проведення досудового розслідування було встановлено 11 фактів злочинів, скоєних цими зловмисниками.

“Бандитський план складався з декількох пунктів. Перш за все – це викрадення постраждалих, в подальшому – вимагання у них грошей. Також вчинення розбійних нападів, пов’язаних з погрозою застосування насильства, небезпеки для життя або здоров’я людей. Матеріальний збиток, заподіяний зловмисниками жителям Київщини і столичним жителям, досягає майже п’ять млн гривень “, – пояснили в поліції.

Фігурантам повідомлено про підозру по ст.257 (бандитизм), ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.4 ст.189 (вимагання), ч.4 ст.187 (розбій), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Мабуть, мова йде про банду викрадачів, яку затримали в травні минулого року. Принаймні, саме цими фото проілюстрували свої слова правоохоронці. Крім того, збігаються кількість і звання заарештованих правоохоронців. Правда, тоді повідомлялося, що банда спеціалізувалася на бізнесменах в сфері ІТ-технологій.