1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

Закарпатка Юдіта Семере – лицар угорської культури (ФОТО)

31.01.2021 22:49 0 Культура Автор: Голос Карпат
 

Кожного року з нагоди Дня угорської культури в Будапешті в урочистій обстановці вручають відзнаку “Лицар угорської культури”.

Сьогодні серед лауреатів – колишній заступник редактора газети “Вісник Берегівщини”, а нині головний редактор альманаху “Карпатолйойі гірмондо” Юдіта Семере.

Високу нагороду отримують за вагомий вклад у розвиток угорської культури, її збагачення та примноження.

Юдіта Семере прийшла в журналістику з освітньої ниви – викладала у школі на Ужгородщині. Проте, із-за сімейних обставин довелося повернутись на рідну Берегівщину, де народилась. Сталось це у серпні 2003 року. Зрозуміло, всі вакансії у навчальних закладах на той час були вже заповнені, потрібно було шукати іншу роботу. Випадково прочитала оголошення, що редакція районної газети “Вісник Берегівщини” шукає працівника, написала заяву – її прийняли. Спочатку коректором, а відтак “доросла” до заступника редактора з угорського дубляжу. Коли видання закрили, почала редагувати книги, співпрацювала з ужгородським видавництвом “Інтермікс”, писала передмови, автобіографії тощо.

“Тепер в очолюваному альманасі пишу переважно про культурні події,- ділиться з Голосом Карпат Юдіта.- Політикою не займаюся, це не моя прерогатива.”

Довірливо каже, що дуже любить природу, гуляти по лісу, збирати гриби. Та найбільша втіха – це дві онучки, одній з них уже три рочки, іншій через тиждень виповниться рік. У неї – три доньки, дві ще незаміжні.

“Спілкування з ними не втомлює, навпаки, додає сил,- знову відверто каже жінка.- Тому вважаю, що в моєму “лицарстві” є й частка їхнього внеску.”

Нагадаємо, на Закарпатті за кубок України з фрістайлу боролись спортсмени з усієї країни (ФОТО)

Читайте на ГК:“Мама хоче закрити його від усього світу”: на Закарпатті на світ з'явилося “дитинча” з обличчям у формі серця (ВІДЕО)
Читайте на ГК:Важка втрата для кожного: 46-річний закарпатець приєднався до лав “Небесного війська” (ФОТО)
Читайте на ГК:“Щоб ми мали можливість жити”: ще один закарпатець відправиться в останню земну путь (ФОТО)
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська