1. Новини Закарпаття
  2. >
  3. Вся область
  4. > >

У Ясінях відзначили 102-гу річницю Гуцульської Республіки (ФОТО)

31.01.2021 23:50 Суспільство

30 січня на площі імені Героїв Гуцульської Республіки, біля пам’ятника її Президенту Степану Клочуряку відбулося гуцульське Віче.

30 січня на площі імені Героїв Гуцульської Республіки, біля пам’ятника її Президенту Степану Клочуряку відбулося  гуцульське Віче.

Ясінянська громада відсвяткувала важливу дату – 102-гу річницю Гуцульської Республіки, чи не найяскравішої сторінки історичної боротьби закарпатських гуцулів за свою незалежність, та право бути в єдиній державі зі своїми братами з Галичини та Великої України.

В урочистостях взяв участь племінник Президента Гуцульської Республіки Степана Клочуряка Іван Лофердюк з Чорної Тиси. Своїм щирим, теплим словом зігрівала усіх присутніх ведуча дійства - директор Ясінянської ДШМ Жураковська Галина Михайлівна.

Святкове Віче проводилося виступами фольклорного дитячого колективу Ясінянської дитячої школи мистецтв, які подарували присутнім автентичну гуцульську коляду та гарний настрій.

Вже традиційно представники районної влади та новоствореної Ясінянської територіальної громади поклали квіти до пам’ятника Степану Клочуряку – лідеру Гуцульської республіки, без якого становлення нової держави гуцулів не відбулося б.

Ще одним музичним подарунком став виступ Анни Гафіяк з піснею «Моє Закарпаття» та танцювальним колективом «Авангард» (керівник Олена Мамедова).

Після цього офіційна делегація попрямувала до пам’ятника Головного команданта Карпатської Січі Дмитра Климпуша, де також відбулося урочисте покладання квітів та вшанування пам’яті хвилиною мовчання. У зв’язку із карантинними обмеженнями, що діють на території району, даний захід проведений без попереднього оголошення та з обмеженою кількістю жителів і гостей громади.

 

У Ясінях відзначили 102-гу річницю Гуцульської Республіки!!! ????Сьогодні, 30 січня, на площі імені Героїв Гуцульської...

Опубликовано Ясінянська територіальна громада Суббота, 30 января 2021 г.
Цей матеріал також доступний на таких мовах:Російська