$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +6 Київ

Комісія Київради підтримала розширення аеропорту "Київ"

Комісія Київради підтримала розширення аеропорту "Київ" Зараз у столичному аеропорту тільки одна злітно-посадкова смуга і три термінали
Фото: avianews.com
Надання Міжнародному аеропорту "Київ" додаткової земельної ділянки дасть можливість збільшити злітно-посадкову смугу і приймати літаки Boeing із великою пасажиромісткістю.

Постійна комісія Київської міської ради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин 27 січня підтримала виділення Міжнародному аеропорту "Київ" земельної ділянки для збільшення злітно-посадкової смуги, повідомляє Kiev 24.

"У планах аеропорту в найближчі три – п'ять років подовжити злітно-посадкову смугу для прийому важчих повітряних суден", – говорив у 2019 році співвласник компанії "Мастер-Авіа" Денис Костржевський у коментарі сайту ЦТС.

Kiev 24 зазначає, що зараз у столичному аеропорту тільки одна злітно-посадкова смуга і три термінали, максимальна кількість пасажирів, яку можуть прийняти "Жуляни", – приблизно 3 млн осіб на рік.

"На сьогоднішньому засіданні колеги підтримали надання Міжнародному аеропорту "Київ" ("Жуляни") земельної ділянки у постійне користування, результатом чого аеропорт у межах міста зможе приймати літаки Boeing із великою пасажиромісткістю, що позитивно впливатиме на пасажиропотік у столиці", – зазначив голова комісії Михайло Терентьєв у Facebook.