У лютому для українців відбудеться кілька змін: вакцинація від коронавірусу, ціни на газ і старт реєстрації на ЗНО.

Детальніше про зміни в матеріалі.

Ціна на газ

18 січня постачальників зобов'язали не піднімати ціни на газ вище рівня встановленої граничної ціни - 6 гривень 99 копійок за кубометр газу. Таке обмеження ціни діятиме до кінця опалювального сезону або завершення карантину, але не пізніше 31 березня.

Деякі компанії дають цінник ще нижче: "Нафтогаз" - 6,86 грн, Megawatt - 6,88 грн, "Енергетичні ресурси України" - 6,9 грн, ETG.UA - 6,9 грн.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У той же час в уряді зазначили, що ті громадяни, які зараз мають річні контракти нижче 6,99 гривні за кубометр газу залишаться з цінами, зазначеними в контрактах.

ціни на газ, фото Pxhere
ціни на газ, фото Pxhere

Старт вакцинації від COVID-19

Вакцинація від коронавірусу стартує в Україні вже в лютому. За повідомленням Міністерства охорони здоров'я, в середині лютого Україна отримає першу партію вакцин від Covid-19 . Це будуть препарати виробництва американської фармацевтичної компанії "Pfizer". Їх Україна повинна їх отримати від глобальної ініціативи "Gavi COVAX".

Процес вакцинації українців відбуватиметься у п'ять етапів. Національний календарний план безкоштовної вакцинації українців від коронавірусу затвердили 29 січня під час першого цього року засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На першому вакцинації планують прищепити 367 000 чоловік. Це будуть медпрацівники, задіяні в боротьбі з коронавірусом, постояльці будинків престарілих, військовослужбовці на Донбасі.

Вакцинація, фото: GettyImages
Вакцинація, фото: GettyImages

Реєстрація на ЗНО 2021

Реєстрація для участі у ЗНО 2021 стартує 1 лютого і триватиме до 5 березня.

До 30 квітня 2021 року зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде вказано час і місце проведення тестувань.

Графік ЗНО 2021:

21 травня - хімія,
24 травня - іспанська, німецька, французька мови,
25 травня - англійська мова,
28 травня - математика,
1 червня - українська мова, українська мова та література,
4 червня - Історія України,
7 червня - фізика,
10 червня - біологія,
15 червня - географія.

ЗНО, фото з вільних джерел
ЗНО, фото з вільних джерел

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці заборгували мільярди гривень за комуналку: тільки за газ 31,5

Як повідомляє портал «Знай.иа» Рада затвердила "шкільні" виплати: кращим випускникам-по 100, переможцям олімпіад - по 120 тисяч

Також «Знай.иа " писав, що Українцям можуть повернути старі ціни на електрику: уряд задумався над тарифами