Ціни на срібло підскочили більш ніж на 10%

Ціни на срібло підскочили більш ніж на 10%

Ціни досягли свого найвищого рівня з лютого 2013 року

Ціни на срібло підскочили більш ніж на 10%
фото pixabay.com

Ф'ючерсні контракти на срібло різко виросли рано вранці в понеділок, оскільки бунт інвесторів-новачків с Reddit, схоже, перекинувся на ринок металів, повідомляє CNBC.

Спотові ціни на срібло підскочили більш ніж на 10%, склавши $29,69 за унцію. Раніше в ході сесії контракт виріс на 11%, досягнувши на короткий час $30,03, досягнувши найвищого рівня з лютого 2013 року, перш ніж втратити частину свого прибутку.

Зростання цін на срібло потягнуло за собою пов'язані з ним акції наприкінці минулого тижня.

Акції компаній з видобутку дорогоцінних металів Coeur Mining і Pan American Silver виросли на 16,9% і 14,7% відповідно. Цінні папери IShares Silver Trust підскочив на 6,7% за дві останні сесії.

Телеканал повідомляє, що сплеск попиту на срібло, очевидно, пов'язаний з роздрібними трейдерами на форумі Reddit WallStreetBets, який в останні тижні допоміг стимулювати торгову активність по «коротких» акціях, таких як GameStop і AMC Entertainment.

У неділю ввечері на форумі було кілька активних тим, присвячених сріблу.

Нагадаємо: за останній місяць акції американського магазину відеоігор GameStop виросли на 881% – це сталося через те, що користувачі соцмережі Reddit почали спеціально «розганяти» їх, створюючи дефіцит, щоб провчити «бумерів» з хедж-фондів. Більше про цю атаку на хедж-фонди в матеріалі «Зростання акцій мережі GameStop обвалило Уолл-стріт, влада підозрює інвесторів у змові».

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло