Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Медведєв / НВ

Першого лютого в київському ТРЦ Blockbuster Mall на проспекті Бандери відкрився перший в Україні офлайн-магазин IKEA, повідомляє НВ.

Магазин площею п’ять тисяч квадратних метрів розмістився на другому поверсі торговельного центру. Тут представлено п’ять тисяч найменувань, з яких близько трьох тисяч – це меблі, які можна замовити в магазині, а забрати в пункті видачі або дочекатися доставки додому. Зараз пунктів видачі в Києві чотири: у Metro С&C, ТРЦ Rive Gauche, Lavina Mall та власне у Blockbuster Mall.

Магазин розділений на зони-кімнати: окремо товари для вітальні, спальні, кухні тощо, а також різні аксесуари для дому, такі як текстиль, посуд.

Особливістю магазину є можливість купити вживані меблі, які компанія теж завозить зі Швеції. Вони обходяться покупцям в середньому на 30−50% дешевше в порівнянні з аналогічними, але новими.

Протягом двох років перед відкриттям магазину співробітники IKEA вивчали український ринок – зокрема буквально ходили по квартирах українців і вивчали їхній рівень життя, повідомляє керівник українського підрозділу Флоріан Мелле.

Він зазначає, що побачене справило враження: шведи були здивовані тим, що більшість живуть у невеликих квартирах разом із батьками і сплять у вітальнях, що не характерно для європейських країн. Тому в першому українському магазині IKEA створили невеликі кімнати-прототипи квартир площею 30-50 метрів, в яких розставлені всі меблі.

Надалі IKEA планує відкривати нові магазини в Києві та в містах-мільйонниках. На відкритті девелопер Вагіф Алієв заявив, що другий магазин IKEA з’явиться в ТРЦ Ocean Mall, запустити який планують у вересні 2021 року, повідомляє НВ Бізнес.

Нагадаємо, IKEA запустила перший в Україні офіційний інтернет-магазин у травні 2020 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button