Вчені знайшли аутоантитіла, які 100% вказують на ймовірність аутизму у майбутньої дитини

1 февраля 2021

Ризики розвитку аутизму у майбутньої дитини можна визначити по крові матері до зачаття або вже під час вагітності. Імовірність розладу визначається по аутоантитілах, які вкажуть на шанс аутизму і тяжкість хвороби у майбутньої дитини.

Так вчені з Каліфорнійського університету в Дейвісі визначили патерни материнських аутоантитіл, які зі 100% точністю вказують на ймовірність аутизму у майбутньої дитини. Наявність цих аутоантитіл характерно для 20% всіх випадків аутизму та значення отриманих висновків для клінічної практики величезна, заявили автори.
 

Аутоантитіла являють собою імунні білки, які атакують власні тканини організму. Раніше вчені виявили, що аутоантитіла вагітної жінки можуть взаємодіяти з мозком плода і впливати на його розвиток.
 
З метою визначення типів та активності антитіл, вчені проаналізували зразки плазми 450 жінок, діти яких мали аутизм, а також 342 жінок з дітьми без відхилень у розвитку. Для аналізу використовували штучний інтелект, щоб з'ясувати патерни антитіл і їх кореляцію з діагнозом.

Після обробки 10 тисяч різних варіантів вчені визначили три основних патерни з найбільшими ризиками аутизму: CRMP1 + GDA, CRMP1 + CRMP2 і NSE + STIP1.
 
Це означає, що, наприклад, якщо у матері є антитіла до CRMP1 + GDA, то її шанси народити дитину з аутизмом в 31 разів вище, ніж у всіх інших жінок.
Вивчаючи вплив патернів на тяжкість хвороби, вчені виявили, що реакція на CRMP1 в будь-якому з варіантів значно збільшувала ризики більш важкої форми розладу.
 
Відкриття має важливе значення для максимально ранньої діагностики аутизму у дитини з метою проведення ефективних профілактичних заходів з народження.

Крім того, біомаркери можна використовувати для потенційного тестування до зачаття, особливо у жінок після 35 років і тих, у кого вже є діти з встановленим діагнозом.
Вчені дійшли висновку, що жінки можуть здати кров на аутоантитіла до зачаття, щоб визначити ризики народження дитини з розладом аутистичного спектра. Якщо патерни аутоантитіл виключаються, то її ризики будуть нижчими на 43%. 
 

Зараз команда також вивчає можливість блокування аутоантитіл матері для захисту мозку, що розвивається. У разі успіху це може привести до профілактики аутизму у нащадків ще до зачаття.

Здоров-Инфо

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Жінка відвезла до лікарні помпон від шапки - переплутала з їжаком 28 марта 2024

"Їжачок", якого жінка привезла на лікування, насправді виявився пухнастим помпоном від шапки.

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії 28 марта 2024

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії Пара оголошувала про наміри переїхати після скандалу з Мальдівами

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця 28 марта 2024

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця. Фото і відео Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Allas Store allasstore.com 5.0
Allas Store allasstore.com

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше