У Тернополі рятують молоду жінку від смертельно небезпечної хвороби. У неї відмовили нирки. 36-річна Тетяна Смерека потрапила до лікарні наприкінці травня цього року.

Жінка лікувалася 1,5 місяці. Після цього лікарі повідомили, що у неї відмовили обидві нирки і необхідна пересадка. Три рази на тиждень вона ходить на гемодіаліз, без якого її життя в небезпеці. Тетяна Смерека розповіла, що в серпні записалася на чергу на пересадку нирок від донора у Львові, повідомляє Газета Місто.

Операція коштує 300 тисяч гривень. Ще 15 тисяч гривень потрібно віддати за препарати, які потрібно приймати після операції, щоб нова нирка прижилася. Також жінка розповіла, що не може працювати через хворобу, а їй потрібні 4-5 тисяч гривень щомісяця на лікування. Вона отримує пенсію, яка становить 1800 гривень. За словами Тетяни, без допомоги друзів і рідних вона не обійдеться.

Завдяки небайдужим людям Тетяна Смерека вже зібрала 200 тисяч гривень. Ще потрібні 100 тисяч гривень, щоб провести операцію. Також необхідний донор, який підійде за станом здоров'я. Жінка розповіла, що її батьки не підходять через похилий вік, а брат за станом здоров'я.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зараз жінка чекає донорську нирку в лікарні Львова. Вона нещодавно відновилася в черзі на операцію. Жінка чекає донора і просить усіх небайдужих допомогти їй фінансово.

Нагадавши, Знай повідомляв, що у Львові лікарі подарували життя трьом пацієнтам завдяки одному донору, який помер від інсульту.

Також Знай писав, що мама хороброї дівчинки Лілії звернулася до всіх небайдужих громадян з проханням допомогти її доньці перемогти хворобу.

Нещодавно Знай передавав, що маленька Вікуся потрапила в реанімацію після раптового порушення електролітного балансу крові.