• Головна
  • Стрілянина біля кордону: на Сумщині браконьєри вполювали кабана
фото
16:27, 1 лютого 2021 р.

Стрілянина біля кордону: на Сумщині браконьєри вполювали кабана

фото

30.01.2021 начальник одного з підрозділів Держекоінспекції у Сумській області спільно з інспектором із контролю за зброєю Шосткинського ВП проводили спільний рейд задля попередження браконьєрства в межах мисливських угідь Глухівської РО УТМР. У зв’язку інспектуванням місцевості, що межує з українсько-російським кордоном, до рейду було залучено ще й військовослужбовців Сумського прикордонного загону ВПС «Глухів», ВІПС «Студенок».

Близько 11 години дня у межах відтворювальної ділянки №2, розташованої в урочищі «Кочки» Червонянського лісництва ДП «Глухівський лісгосп», рейдова група почула гавкіт собак та звук пострілу. Наблизившись до імовірного місця пострілу, вони виявили двох мисливців, один з яких є єгерем Глухівської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок.

Під час візуального огляду прилеглої території, на відстані 40 метрів від місцеперебування мисливців, екоінспектор знайшов тушу кабана. Проте, полювання на відтворювальних ділянках заборонено чинним законодавством. Більш того, на мисливський сезон 2020-21 років Глухівській РО УТМР не видано жодної ліцензії на добування вепрів, через низьку чисельність їх популяції в угіддях Глухівщини. Тож даний факт є грубим порушенням Закону України «Про мисливське господарство та полювання», простіше кажучи – браконьєрством.

Єгер у розмові з екоінспектором, правоохоронцем та прикордонниками запевняв, що не має жодного відношення до незаконного добування дичини, і також прийшов на звук пострілу. Проте, зазначив, що нікого іншого у лісі більш не бачив. Другий мисливець взагалі не зміг пояснити мету свого перебування на відтворювальній ділянці.

Стрілянина біля кордону: на Сумщині браконьєри вполювали кабана, фото-1

У зв’язку із зазначеним, працівник Інспекції негайно викликав на місце подій оперативно-слідчу групу поліції. Наразі правоохоронці проводять слідчі дії, в рамках яких тушу кабана передано на дослідження до Глухівської міської державної лікарні ветеринарної медицини.

У разі встановлення винних осіб, їм доведеться компенсувати збитки за незаконне добування кабана у сумі 40 000 гривень. Також, відповідно до ч. 2 ст. 85 КУпАП, порушення правил полювання, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, тягне за собою накладення штрафу на громадян до 2040 грн., а на посадових осіб – до 2550 грн.. Крім того, у браконьєрів може бути конфісковано рушниці та інші знаряддя і засоби вчинення правопорушення, а їх позбавлено права полювання на строк до трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...