В «ЛНР» заявили про отримання російської вакцини «Спутнік V», не схваленої в Україні

В «ЛНР» заявили про отримання російської вакцини «Спутнік V», не схваленої в Україні

Ці заяви наразі не підтверджені з незалежних джерел

В «ЛНР» заявили про отримання російської вакцини «Спутнік V», не схваленої в Україні
фото: TASS

У незаконному угрупованні «ЛНР», що визнане в Україні терористичним, заявили, що отримали з Росії російську вакцину проти коронавірусного захворювання COVID-19, відому як «Спутнік V», використання якої в Україні не схвалене. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Як повідомляють інформаційні ресурси угруповання, його ватажок Леонід Пасічник заявив, що перша партія цієї вакцини надійшла на вихідні й надалі очікується її «регулярне» постачання з Росії.

Він не назвав обсягу цієї партії.

Ці заяви наразі не підтверджені з незалежних джерел.

31 січня, про прибуття цієї ж російської вакцини заявили і в аналогічному угрупованні «ДНР», що діє на окупованій частині Донеччини. Там заявили, що перша партія склала «кілька тисяч» доз, і теж стверджували про «регулярне» постачання цієї вакцини з Росії й надалі.

Це угруповання також оприлюднило фотографії розвантаження партії цієї вакцини, ймовірно, на одному з пунктів вакцинації в Донецьку.

За словами бойовиків, вакцини доставив черговий «гуманітарний конвой» із Росії. Але про такі «конвої», які Росія періодично вводить на окуповані території всупереч українському законодавству і міжнародному праву, останнім часом не повідомляли.

Тим часом іще 30 січня, після появи перших чуток про надходження російської вакцини на окуповану частину Донеччини, в Росії заявили, що не знають, звідки ця вакцина могла опинитися на непідконтрольній нині Києву частині Донбасу.

Нагадаємо: вакцина cтала зброєю в конфлікті України та РФ – Bloomberg.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло