Політика

Треба наздогнати Білорусь: у “Слузі народу” назвали Україну найбіднішою країною Європи

Треба наздогнати Білорусь: у “Слузі народу” назвали Україну найбіднішою країною Європи

Середня зарплата в Україні може зрівнятися із заробітком у Польщі через 30-40 років, наразі треба думати про те, як наздогнати Вірменію чи Білорусь.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив голова Комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев.

Він підкреслив, що наразі Україна є найбіднішою країною Європи, і “потрібно думати, як наздогнати Вірменію чи Білорусь”.

“Щодо зарплат таких, як в Польщі. Я не знаю, якими розрахунками керувався прем’єр-міністр. Однак якщо ми співставимо рівень ВВП на душу населення з польським і порахуємо, то нам аби наздогнати Польщу потрібно десь 30-40 років при тому, що Польща буде стояти на місці”, – сказав депутат.

Зазначимо, 30 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд ставить завдання досягти рівня зарплат у Польщі та Словаччині до 2030 року.

“У грудні 2020 року реальні зарплати зросли на 10% у порівнянні з груднем 2019 і становили 14,2 тисячі гривень. Надважливе завдання, яке ставить уряд, — це до 2030 року вийти за середніми зарплатами на рівень наших сусідів із Польщі чи Словаччини”, – написав прем’єр.

Нагадаємо, з січня 2021 року в Україні зростуть зарплати бюджетників: постанова уряду.

Крім того, у жовтні 2020 року уряд схвалив законопроєкт про підвищення заробітної плати вчителів на 30%.

Раніше уряд підвищив зарплати держслужбовцям.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.