$39.78 €42.31
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Ректором НАУ вибрали ексрегіонала, кума Табачника

Ректором НАУ вибрали ексрегіонала, кума Табачника Луцький раніше був проректором НАУ
Фото: Максим Луцкий / Facebook
На виборах ректора Національного авіаційного університету переміг кум ексміністра освіти Дмитра Табачника Максим Луцький. У НАЗК заявили, що Луцький підпадає під закон про люстрацію, тому не може обіймати посаду ректора.

У першому турі виборів ректора Національного авіаційного університету, який відбувся 28 січня, переміг доктор технічних наук, професор Максим Луцький. Про це повідомила пресслужба вишу.

У виборчі списки було внесено 2711 осіб, явка виборців становила 89,3%. Луцький одержав 1733 голоси (63,9%).

Представник Національного агентства з питань запобігання корупції Сергій Петухов 29 січня у Facebook написав, що Луцький підпадає під закон про люстрацію, тому не може обіймати посаду ректора.

Петухов виклав відповідь Міністерства юстиції України, у якій зазначено, що Луцький до 2014 року був головою Солом'янської райдержадміністрації Києва і не звільнився за власним бажанням.

"Це відповідає критерію здійснення очищення влади", – зазначила у відповіді заступниця міністра з питань євроінтеграції Валерія Коломієць.

За інформацією "Української правди", Луцький є кумом соратника експрезидента України Віктора Янковича Дмитра Табачника, який обіймав посаду міністра освіти України із 2010-го до 2014 року.

2006 року Луцького обрали до Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко, він одразу перейшов до Партії регіонів. 2014 року Луцький став проректором НАУ, за рік його звільнили, але він через суд намагався кілька разів поновитися на посаді. 2019 року Луцький балотувався до Верховної Ради на одному з округів у Києві від "Опозиційної платформи – За життя". Останнє місце його роботи  Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв, де він обіймає посаду проректора з наукової роботи та міжнародних зв'язків.

Луцького має затвердити на посаді ректора міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, зазначає "ВВС News Україна".

Табачник у березні 2015 року виїхав за межі України і перебуває в Ізраїлі.