Азія

Тайбейський книжковий ярмарок змусили перейти в онлайн через коронавірус

01.02.2021

Бачите помилку в тексті — виділяйте фрагмент та тисніть Ctrl + Enter

Міжнародний книжковий ярмарок у Тайбеї, який мав проходити 26-31 січня, перенесли в онлайн-формат через спалах коронавірусу. Про це повідомляє видання Publishers Weekly.

Тайванське міністерство культури вирішило скасувати живу частину ярмарку майже відразу після її відкриття. Спочатку місцева влада сподівалася, що подія, яка збігається в часі зі святковим тижнем Китайського нового року, допоможе підтримати видавців, що несуть великі фінансові збитки через всесвітню пандемію. Але після ескалації захворюваності на коронавірус, від фізичної виставки вирішили відмовитись.

 

Тепер ярмарок проходитиме онлайн. Його події триватимуть до 31-го травня. Організатори планують презентувати онлайн понад 1000 видань, провести низку семінарів, тренінгів, а також презентувати події спеціальної програми цьогорічної країни-гостя Кореї. Разом з тим у межах онлайн-ярмарку планують провести і Міжнародний видавничий онлайн-форум, що збере близько 100 учасників з Тайваню, Південної Кореї та інших куточків світу.

 

Про усі деталі програми можна дізнатися на офіційному сайті ярмарку.

 

Як відомо, Міжнародний книжковий ярмарок у Тайбеї, одна з найважливіших книжкових подій Азії, минулого року була скасована через пандемію, тож жива частина виставки не відбудеться вже другий рік поспіль.

 

Раніше повідомлялося, що через карантинні обмеження, фестиваль Книжковий Арсенал цього року пройде у змішаному форматі.

 

Як відомо, Болонський ярмарок дитячої книги оголосив нові дати проведення.