Потепління та дощі: синоптики про погоду в Україні на три дні

На крайньому півдні, Прикарпатті та Закарпатті потеплішає до 12 градусів
Потепління та дощі: синоптики про погоду в Україні на три дні
Сніг (фото: Pexels)
2 Лютого 2021, 08:00
читать на русском

Морозна погода в Україні збережеться найближчими днями. Значне потеплішання почнеться з третього лютого.

Як повідомляє Український гідрометцентр, другого лютого у південно-східних областях прогнозуються дощі. Вночі можливі значні пориви вітру до 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби становитиме 3-10 градусів тепла.

На решті території буде без опадів, на дорогах утвориться ожеледиця.

У центральних, північних та Харківській областях вночі місцями невеликий сніг, температура повітря вночі становитиме 0-6 градусів морозу, у північній частині 8-15 морозу. Вдень синоптики обіцяють від одного градусу морозу до чотирьох тепла.

Читайте також

На Прикарпатті очікується до 8 градусів тепла, у північних областях 1-6 градусів морозу.

Третього лютого у західних та північних областях прогнозується невеликий мокрий сніг та дощ, а на решті території буде без істотних опадів.

Четвертого лютого в більшості областей очікується дощ. Також синоптики обіцяють підвищення температури вночі до двох градусів морозу, а вдень до 2-8 градусів тепла. Найтепліше буде на крайньому півдні, Прикарпатті та Закарпатті  - тут синоптики прогнозують потепління до 12 градусів.

Синоптиця Наталка Діденко прогнозує, що у вівторок на територію України зайде антициклон.

У більшості областей України суттєві опади малоймовірні, лише циклонічний вплив ще відчуватимуть південна та східна частини, там 2-го лютого переважатимуть дощі. Хоча Одеська та Миколаївська області нарешті відпочинуть від опадів. У Києві у вівторок - переважно сухо, пауза від снігу. Проте буде морозно, вночі -8-10 градусів, на околицях до -12 градусів, вдень -3-5 градусів, - повідомила вона.

Нагадаємо, синоптики гідрометцентру прогнозують, що в лютому погода в Україні буде нестійкою і вологою.

1