$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+9° Київ +11° Варшава +6° Вашингтон

Xiaomi показала концепт смартфона з заокругленим дисплеєм (фото, відео)

UA.NEWS 05 Лютого 2021 15:05
Xiaomi показала концепт смартфона з заокругленим дисплеєм (фото, відео)

Кут повороту дисплея становить 88 градусів. Жодних кнопок або роз'ємів на корпусі немає.

Xiaomi вирішила продемонструвати свої новітні напрацювання в області дизайну смартфонів, представивши прототип пристрою з екраном-водоспадом, у якого всі чотири боки мають заокруглення, повідомляє The Verge.


Кут повороту дисплея становить 88 градусів. Жодних кнопок або роз'ємів на корпусі немає.



Xiaomi зазначає, що концепт «розширює межі дисплея до нескінченності» і забезпечує «по-справжньому unibody-дизайн без будь-яких портів».

По кутах дисплея є вирізи, які й дозволили загнути його з усіх боків.



Xiaomi та санкції США

15 січня 2021 року США ввели економічні санкції проти дев'яти китайських компаній, у тому числі виробника мобільних телефонів Xiaomi та авіабудівної компанії COMAC.

США підозрюють компанії у співпраці з військово-промисловим комплексом Китаю. Американські інвестори повинні до 11 листопада 2021 року позбутися активів цих компаній.

Санкції були спрямовані проти тих, хто «відповідальний або брав участь у широкомасштабному будівництві або мілітаризації спірних форпостів в Південно-Китайському морі, або (в застосуванні) Китаєм примусу проти заявників Південно-Східної Азії, щоб заблокувати їх доступ до офшорних ресурсів в Південно-Китайському морі».

У Xiaomi заперечують зв'язок з військовою галуззю КНР і стверджують, що Xiaomi не належить китайському уряду або Збройним силам і не контролюється ними.

1 лютого 2021 року китайський виробник смартфонів Xiaomi подав позов проти Мінфіну і Міністерства оборони США, щоб домогтися виключення з чорного списку компаній, пов'язаних з військовими Китаю.

Читайте також:

Китайська компанія Xiaomi представила демоверсію технології Xiaomi Mi Air Charge, яка може заряджати одночасно декілька пристроїв через повітря.

Раніше мережа компанії Xiaomi – Lumi Technology, яка виробляє продукти розумного будинку під брендом Aqara, випустила новий смарт-замок Aqara D100 Smart Door Lock.