«Укрзалізниця» анонсувала запуск човникової електрички з Бучі до Святошина через Ірпінь

153948134 4047785758588515 2392336445713381235 O

«Укрзалізниця» анонсувала створення єдиного транспортного простору Києва та сусідніх міст за рахунок інтеграції приміського залізничного сполучення з маршрутом столичної міської електрички та лініями метрополітену. До цього проєкту, зокрема, буде залучений Ірпінь. Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак, інформує пресслужба перевізника.

Новації будуть запроваджені в рамках національного проєкту «City Express», який поширюватиметься й на інші великі міста України та їхні супутники.

За словами Володимира Жмака, зараз у Київ щодня приїжджає близько 450 тис. осіб, із них 77 тис. – залізничним транспортом, а завдяки проєкту «City Express» заплановано збільшити кількість пасажирів залізниці до 150 тис. на день. «Ми плануємо, відремонтувавши деякі ділянки, покращивши диспетчеризацію, вийти на цифру 150 тис. пасажирів на день, впроваджуючи нові інструменти для приміського руху», — сказав керівник «Укрзалізниці».

Серед таких інструментів він назвав човниковий рух електропоїздів, який буде інтегровано в транспортну систему столиці. Один із нових човникових маршрутів (Буча – Святошин) проляже через Ірпінь.

«Зараз електрички йдуть зазвичай до київського Центрального вокзалу, але до нього доїжджає незначна кількість пасажирів, тому ми й будемо запускати човникові маршрути Буча — Святошин, Боярка — Київ, будемо відкривати нову ділянку сполучення — станція метро Почайна — Вишгород, будемо їхати на Бровари. Ці кроки дозволять нам підвищити кількість пасажирів на день практично вдвічі», — зазначив Володимир Жмак.

Як повідомляв раніше Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, нова електричка, яка курсуватиме за маршрутом Буча – Ірпінь – Коцюбинське – Київ, може бути запущена вже в березні. Домовленості про організацію цього маршруту було досягнуто під час робочої зустрічі представників місцевої влади Ірпеня, Коцюбинського та Бучі з керівництвом Південно-Західної залізниці 21 січня ц. р.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300