Зеленський заявив, що місцева і центральна влада мають стати партнерами

Президент України Володимир Зеленський закликав владу на місцях до плідної співпраці та партнерства

Зеленський заявив, що місцева і централь…
Фото: Скріншот

Про це він заявив під час засідання Ради розвитку громад і територій, передає Depo.ua.

"Всім нам, усім вам час усвідомити, що центральна і місцева влада – не конкуренти, не суперники, а партнери. Одна команда", – наголосив Зеленський.

За його словами, коли Україна буде сильною, процвітаючою та мирною – ми всі переможемо. В інакшому випадку і центральна і місцева влада – точно програє.

"Тож давайте взаємодіяти, давайте слухати, давайте говорити, давайте чути, допомагати один одному. Працювати з думкою не про наступні вибори, а про наступні наші покоління українців", – підсумував президент.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, налагодження взаємодії кожної громади з органами влади є важливим етапом під час реформи децентралізації.

Він зауважив також, що цей процес має бути злагодженим та чітким і саме тому необхідно пришвидшити реорганізацію районних державних адміністрацій та забезпечити стабільну роботу органів соціального захисту.

Нагадаємо, дещо раніше Зеленський закликав Верховну Раду відкинути всі політичні гасла та ухвалити зміни до Конституції стосовно децентралізації, щоб низку питань на місцях розв'язували не чиновники в "столичних кабінетах", а люди, які живуть у певному регіоні.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme