Розробники гри Cyberpunk 2077 не можуть полагодити в ній баги через хакерську атаку

Розробники гри Cyberpunk 2077 не можуть полагодити в ній баги через хакерську атаку

Через хакерів оновлення з'явиться не раніше кінця березня

Розробники гри Cyberpunk 2077 не можуть полагодити в ній баги через хакерську атаку
фото DR

Частина співробітників польської студії CD Projekt, розробника гри Cyberpunk 2077, вже два тижні не можуть повернутися до роботи через хакерську атаку, повідомляє Forbes з посиланням на Bloomberg.

Повідомлення про те, що хакери отримали доступ до внутрішніх документів CD Projekt і вихідних кодів її ігор, з'явилося в Twitter студії 9 лютого. До повідомлення компанія додала послання зломщиків, які пригрозили злити дані в мережу, якщо сторони «не дійдуть згоди». CD Projekt зазначила, що не вестиме переговори з хакерами.

Атака на студію серйозно позначилася на подальшій роботі над Cyberpunk 2077. Розробники не можуть підключитися до віртуальної приватної мережі CD Projekt і отримати доступ до необхідних інструментів, розповіли співрозмовники Bloomberg.

Крім того, незапланована двотижнева «відпустка», як пише агентство, стала справжнім «кошмаром» для співробітників. Хакери могли отримати доступ до їх особистої інформації, включаючи паспортні дані, тому керівництво студії попросило розробників заморозити свої рахунки, повідомити державним органам про крадіжку даних і відправити свої комп'ютери на перевірку в IT-відділ.

При цьому створена CD Projekt гра «гостро потребує ремонту», відзначає Bloomberg. Студія випустила Cyberpunk 2077 в кінці минулого року, але досі працює над патчами, що мають виправити багато помилок і проблем з продуктивністю.

Один зі співзасновників CD Projekt в січні вибачився перед гравцями, визнавши, що гра «не відповідала тому рівню якості, до якого ми прагнули».

В оновленні, представленому 22 січня, розробники Cyberpunk 2077 спробували покращити стабільність гри. Наступний великий патч мав з'явитися в лютому, але напередодні студія повідомила, що змушена перенести його випуск на березень через «недавню кібератаку».

Нагадаємо, хакери викрали початковий код гри Cyberpunk 2077 і вимагають за нього викуп.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло