Facebook заборонила військовим М'янми використовувати свої соцмережі

Facebook заборонила військовим М'янми використовувати свої соцмережі

Компанія відзначила, що оцінює ситуацію в азіатській країні як надзвичайну

Facebook заборонила військовим М'янми використовувати свої соцмережі
фото DR

Компанія Facebook заборонила військовим М'янми і підконтрольним їм державним структурам і ЗМІ використовувати соціальні мережі Facebook і Instagram, пише Коммерсант з посиланням на заяву компанії.

На початку лютого військові М'янми взяли під контроль владу в країні і оголосили надзвичайний стан на рік.

«Сьогодні ми забороняємо організаціям збройних сил М'янми і державним структурам і ЗМІ, які підконтрольні військовим, використовувати Facebook і Instagram, а також рекламу комерційних організацій, пов'язаних з військовими», – вказано в заяві Facebook.

Компанія відзначила, що оцінює ситуацію в М'янмі як надзвичайну і зосереджена на безпеці народу М'янми. У заяві Facebook уточнюється, що необхідність введення заборони прискорили події, що відбулися після 1 лютого.

1 лютого військові М'янми заарештували президента Він Мьїнта, лідера правлячої партії М'янми «Національна ліга за демократію» Аун Сан Су Чжи та інших чиновників. Після цього в країні почалися масові протести. Для розгону демонстрантів поліція застосовувала водомети, гумові кулі і сльозогінний газ.

Нагадаємо, 22 лютого противники військового перевороту у М’янмі оголосили загальнонацінальний страйк.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло