fbpx
Сьогодні
08:46 26 Лют 2021

На Донбасі окупанти 10 разів зривали "тишу" та провокували воїнів ЗСУ, блокували КПВВ "Новотроїцьке"

Фото Reuters

Протягом минулої доби, 25 лютого, збройні формування РФ десять разів порушили режим припинення вогню в районі проведення операції Об'єднаних сил, у тому числі – із забороненого озброєння.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресцентр штабу ООС.

"Так, використавши міномети 82-го калібру та великокаліберні кулемети, окупанти вели прицільний вогонь неподалік Лебединського. Найчастіше противник обстрілював наших воїнів у районі населених пунктів Жолобок, Славне та Піски. На цих напрямках ворог відкривав вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – йдеться у повідомленні.

Поблизу Павлополя російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також – стрілецької зброї.

Неподалік Луганського збройні формування РФ провокували українських воїнів неприцільними пострілами з ручного протитанкового, а біля Шумів – станкового і протитанкового гранатометів.

Метою провокацій окупантів минулої доби було створення осередків напруження вздовж всієї лінії розмежування та дискредитація ЗС України безпідставними звинуваченнями у порушенні режиму припинення вогню, для цього окупанти традиційно використовували маніпуляції із введенням режиму тиші.

Для блокування вільного перетину громадянами КПВВ "Оленівка-Новотроїцьке", напередодні дня його відкриття російсько-окупаційними військами, противник вдався до відвертих вогневих та інформаційних провокацій в районі Оленівки. Для посилення пропагандистського ефекту російськими найманцями використовуються усі можливі заходи, у тому числі відверта брехня та фабрикуються матеріали для показу на російських інформаційних ресурсах.

Станом на 7 годину ранку 26 лютого, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. З боку російських окупантів було зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, в районі населеного пункту Піски противник відкривав вогонь у бік українських позицій зі стрілецької зброї.

Про всі факти порушень збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. Бойових втрат серед українських воїнів немає.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: