• Головна
  • Рівненський лікар розповів про нюанси вакцинації
10:30, 26 лютого 2021 р.
Надійне джерело

Рівненський лікар розповів про нюанси вакцинації

Рівненський лікар розповів про нюанси вакцинації

Тема вакцинації дуже актуальна на сьогодні, особлива увага прикута до коронавірусу вакцини Astra Zeneca.  Допоки одні країни тільки розпочинають компанію вакцинації, країни ЄС уже говорять про імунний паспорт, який має на меті, попередити поширення коронавірусу.

В цей час коли інформації дуже багато, простій людині доводиться багато переосмислювати і вивчати самотужки інформацію щодо вакцини. Суспільство турбує питання, а чи безпечна вакцина,а що робити хто перехворів? А ти варто щеплюватися літнім людям?

Наразі заговорили про вакцинацію вагітнихі дітей. Хоча ще кілька місяців тому про це і мови не було. Безліч питань, та мало відповідей,і в суспільстві назріває недовіра до вакцини, тим паче індійського виробництва.

Щодо вакцинації своєю думкою і знанням ділиться лікар-анестезіолог Рівненської дитячої лікарні Павло Сільковський.

Він написав у Фейсбук.

"Коли ти, наприклад, інженер і тебе навчили, що є певні правила конструювання моста чи будинка, а потім тобі кажуть - барахло це все! Цим можна знехтувати, це винести за дужки, а на це не звертати увагу. Конструюй так і так! То ти боїшся. Бо у твоєму розумінні це неправильно. Бо тобі це схоже на авантюру. Бо правила, які ти засвоїв раніше, вчать робити не так.

Ми знаємо, що вакцинація ефективна проти тих інфекцій, до яких утворюється стійкий імунітет. Якщо припустити, що імунітет проти ковіду нестійкий, то немає сенсу вакцинуватися взагалі. А якщо стійкий, то для чого вакцинувати перехворілих?

Ми досі чуємо, що дослідження не показують, чи достатньо стійкий імунітет після хвороби. Бо малий час спостережень. Вакцинація ж розпочалася кілька місяців тому. Але вже є дослідники, які стверджують, що після вакцинації імунітет стійкий. У той самий час, коли нас вчили, що жодна вакцина не створює потужнішої імунної відповіді, ніж перенесене захворювання.

Я не знаю хвороби, після якої ти перехворів і маєш імунітет на трошки. Але якщо від неї зробиш вакцину - то вже на довго. При цьому все більше країн заявляють, що якщо ти отримав вакцину, то тобі і подорожі, і без карантину, і без тестів. А якщо перехворів - то дзуськи!

І це не про антивакцинаторство. Це про підходи до вакцинації. Коли раніше тебе вчили, що імунобіологічні препарати - це дуже серйозно і має бути вкрай обережний підхід. А тепер ящики з вакциною розвантажують в протичумних костюмах, але перевозять звичайними бусами.

Хворіти погано і краще не хворіти. Але це якщо ти маєш вибір. А якщо твій вибір - вакцина попри все? Якщо ніби добровільно, а по факту - прихований примус? То це робить честь і авторитет вакцинації?

В результаті виникає підозра, що нас просто намахують. Бо все те, чому тебе вчили вчора і що вчора було таке важливе, сьогодні уже ні. Мовляв, те вчорашнє неправильне. Правильне сьогоднішнє. Але логічних обґрунтувань немає. І чому тоді дивуватися, що в медиків є недовіра? А чому інженери мають вірити, що ямковий ремонт асфальту - це краще, ніж капітальний"

Читайте нас в Телеграмі: https://t.me/Rivne0362ua

Підписуйтеся на нашу сторінку у фейсбуці: https://www.facebook.com

Дивіться нас на ютубі: https://www.youtube.com/channel/UCWUzz16PgugH_8y4AJo4c_Q

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#.новини #новини Рівного #Рівне #новини Рівненщини #Сільковський #вакцина #особливості
12,0
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...