«Енергоатом» відсудив у «Гарпока» 4,1 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Енергоатом» відсудив у «Гарпока» 4,1 мільярда гривень

Фондовий ринок
508
Госпсуд м. Києва задовольнив позов НАЕК “Енергоатом” проти ДП “Гарантований покупець” щодо стягнення 4,1 млрд грн заборгованості за поставлену електроенергію на початку 2020 року.
Про це йдеться у рішенні суду, опублікованому 23 лютого, повідомляє Finbalance.
У рішенні зазначається, що позовні вимоги обґрунтовані порушенням “Гарпоком” зобов`язань за двома лютневими договорами у 2020 році в частині оплати отриманої електричної енергії.
Суд встановив, що “ДП “Гарантований покупець” за продану електричну енергію належним чином з позивачем не розраховувалося”, внаслідок чого виникла заборгованість у 3,7 млрд грн.
З урахуванням розміру нарахованої пені у 79 млн грн, 270 млн грн штрафу, 27 млн грн з 3% річних та інфляційних витрат, загальна сума до стягнення на користь “Енергоатома” становить 4,14 млрд грн.
Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики, розгляне зміни до кошторису ДП “Гарантований Покупець”, що збільшать його витрати на судові процеси на 2,7 мільйона гривень через наявність 130 відкритих справ у “зеленій” енергетиці.
ДП “Гарантований покупець” сплатив ще 2,23 мільярда гривень за боргами 2020 року перед виробниками “зеленої” енергетики, стільки ж – на користь “Енергоатому”.
В “Енергоатомі” з’явились побоювання, що уряд може продовжити спеціальний обов’язок компанії продавати 50% електроенергії за 1-15 копійок за кВт/год “Гарантованому покупцеві”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас