fbpx
Сьогодні
11:11 26 Лют 2021

Суд заборонив проводити закритий конкурс на очільника ПриватБанку

Господарський суд Києва опублікував рішення у справі за позовом профспілки Приватбанку, яким заборонив фінустанові проводити конкурс на посаду голови правління.

Про це повідомляє Finbalance з посиланням на рішення суду.

Суд у рішенні зазначає, що існує ймовірність встановлення незаконності результатів конкурсу у разі його проведення, що призведе до необхідності вжиття інших заходів в т.ч. судового захисту подання позову про оскарження результатів конкурсу.

"Наведене призведе до необхідності нових позовів, неможливості виконання рішення суду у випадку задоволення позову, а також може зумовити необхідність звернення позивача з іншим позовом для захисту його порушених прав", – йдеться у висновках суду.

Таким чином, суд вирішив заборонити проведення конкурсу на посаду очільника правління Приватбанку:

"Забезпечити позов шляхом заборони Акціонерному товариству Комерційний банк "Приватбанк" … та Кабінету Міністрів України … до набрання рішенням у справі законної сили вчиняти будь-які дії з обрання та призначення Голови правління Акціонерного товариства Комерційний банк "Приватбанк".

Вимогою профспілки було також зобов`язати Кабмін провести конкурсний відбір голови правління згідно постановою Кабміну № 927 "Про проведення конкурсного відбору керівників суб`єктів господарювання державного сектору економіки".

Нагадаємотрьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку вручено підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн. Йдеться про ексголову правління банку Олександра Дубілета, експершого заступника голови правління Володимира Яценка та першу заступницю голови правління СК "Індержстрах" (Дніпро) Олену Бичихіну.

Раніше ЗМІ поширили інформацію про затримання працівниками НАБУ першого заступника голови правління ПриватБанку 2016 року Володимира Яценка.

За оперативною інформацією, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль", де було розпочато проведення невідкладних слідчих дій.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: