Зеленський підписав указ щодо деокупації та реінтеграції Криму

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо окремих заходів, спрямованих на деокупацію та реінтеграцію Кримського півострова

Редактор стрічки новин
Зеленський підписав указ щодо деокупації…
Фото: ppu.gov.ua

Про це він сказав у своєму відеозверненні до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, передає Depo.Крим.

"Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати власний указ просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України", – наголосив Зеленський.

Зокрема глава держави повідомив, що уряду доручено організацію та запуск "Кримської платформи", а також реалізацію заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян у День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 

Довідка: 26 лютого в Україні відзначається День кримського спротиву російській окупації. Цього дня, сім років тому у Сімферополі відбувся мітинг українців та кримських татар на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму. 

"Кримська платформа" є новим консультативним та координаційним форматом, ініційованим Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму. Головна мета "Кримської платформи" полягає в досягненні деокупації Криму та поверненні його Україні. Також ініціатива має на меті відповідь новим викликам у сфері безпеки, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму.

Читайте також: Сім років окупації: Як опирався Крим (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Крим

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme