Події

Не варто панікувати: в Україні зафіксовано сім випадків побічних ефектів від вакцини CoviShield – МОЗ

Не варто панікувати: в Україні зафіксовано сім випадків побічних ефектів від вакцини CoviShield – МОЗ

A health worker holds a vial with doses of the Oxford-AstraZeneca vaccine, marketed by the Serum Institute of India (SII) as COVISHIELD, against the coronavirus disease (COVID-19), in Paramaribo, Suriname February 23, 2021. REUTERS/Ranu Abhelakh

В Україні станом на ранок 26 лютого зафіксували перші сім несприятливих наслідків щеплення проти коронавірусу індійським препаратом CoviShield.

Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

“Станом на 26 лютого надійшли повідомлення і про несприятливі події після імунізації. Таких повідомлень у нас є сім, вони несерйозні. Такі повідомлення надходять до державного експертного центру в електронній формі, кожен випадок аналізується”, – зазначив Ляшко.

Він додав, що попри ці повідомлення, людям не варто панікувати, бо це нормальна ситуація, передбачена виробником вакцини.

“Я хочу, люди до цього ставилися серйозно, проте не варто розганяти інформаційну паніку. Це передбачено інструкцією виробника, ми всі випадки відстежуємо”, – зазначив головний санлікар.

Один випадок зафіксований в Чернігівській області, шість – у Черкаській.

Ляшко пояснив, що такі повідомлення надходять по електронній системі до Державного експертного центру.

“Кожен випадок аналізується. Хотів би, щоб до цього ставилися серйозно, але не потрібно розганяти ніякої інформаційної паніки, тому що це передбачено інструкцією виробника. Ми всі несприятливі події відслідковуємо і звертаємо на це увагу. Але кампанія (з вакцинації, – ред.) на сьогодні продовжується”, – підсумував він.

Нагадаємо, станом на ранок 26 лютого в Україні вакцинували від COVID-19 вже 1338 людей.

ВООЗ ВИПЛАЧУВАТИМЕ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА ВАЖКІ ПОБІЧНІ ЕФЕКТИ ВІД ВАКЦИНИ ПРОТИ COVID-19: ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ ГРОШІ

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.