Зеленський підписав указ, спрямований на деокупацію Криму

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав указ про окремі заходи, спрямовані на деокупацію та реінтеграцію півострова Крим.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про проведення окремих заходів, спрямованих на деокупацію і реінтеграцію Кримського півострова.

Про це повідомила пресслужба ОПУ у п'ятницю, 26 лютого.

Втрачене покоління: як Україна програє війну за кримських дітейВ окупованому Росією Криму з'явилося ціле покоління дітей, які вважають, що Україна – це ворог.

Зокрема, Зеленський доручив Кабміну організувати і запустити роботу «Кримської платформи», а також впровадити ряд заходів щодо розвитку і підтримки кримськотатарської мови, культури і захисту прав жителів тимчасово окупованого Криму.

«Я щиро вірю, що настане день, коли я зможу скасувати свій указ просто тому, що він втратить актуальність і Крим повернеться до складу України», - зазначив Зеленський.

Він також нагадав, що РФ утримує понад 100 політичних в'язнів з Криму.

«Ув’язнюються громадські активісти та журналісти. І наразі Російська Федерація утримує понад сто політичних в’язнів з Криму. Зараз ми нарешті робимо реальні кроки на шляху до вирішення всіх цих питань. І разом з міжнародними партнерами України напередодні Дня Незалежності в Києві відбудеться перше засідання «Кримської платформи». Це ініційований Україною міжнародний майданчик для пошуку та подальшого втілення у життя комплексу заходів для деокупації півострова та захисту прав кримчан», - додав Зеленський.

Президент України: Вірю – Крим буде повернутоОфіс Президента України

Як відомо, 26 лютого в Україні встановлено як День опору окупації Криму. У цей день в Сімферополі відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг під будівлею кримського парламенту проти намірів відокремити Крим від України. Відтоді і вже 7 років для України 26 лютого стало символом опору окупації.

У МЗС України також оприлюднили заяву, присвячену Дню опору окупації Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: