14:46, 23 Травня 2019

У Луцькому навчальному закладі презентували так звані «п’яні окуляри». ФОТО

Проблема керування в стані алкогольного сп’яніння залишається гостро актуальною в суспільстві. На цьому наголосили інспектори зі зв’язків з громадськістю під час зустрічі з учнями Луцького МНВК, що на вулиці Писаревського.

Про це повідомили патрульні на своїй сторінці у “Фейсбук”.

За партами – 16-річні підлітки, які ставлять багато запитань, навіяних здебільшого почутим від дорослих і переглянутим в ютубі. Патрульні розвіюють міфи та спростовують чимало фраз.

Інспектори розказали про наслідки від нетверезого керування, навели дуже показові приклади з особистих патрулювань, надали обгрунтовані поради майбутнім водіям. Акцентували на серйозності різних порушень, які можуть мати страшні й непередбачувані наслідки.

Учні цікавились, яка відповідальність за керування неповнолітніми та чи правда, що в поліції всі беруть хабарі.

На це отримали відповідь, що відповідальність завжди є, до того ж, на батьків можуть оформити протокол за неналежне виховання дітей.

Що ж до корупції, то нині кожен має засоби фіксації та може повідомити на 102, якщо є якісь натяки на це.

Більше того, патрульні розповіли, що є десятки випадків, коли поліцейські відмовляються від неправомірної вигоди та акцентували на свідомості громадян, на вихованні, на хорошому прикладі з боку батьків.

Усі присутні спробували так звані «п’яні окуляри», одягнули їх і пройшлись по спеціальному полотні, відчувши себе нетверезими водіями. Також заповнили відповідні анкети.

На завершення інспектори поінформували про набір в патрульну поліцію, розповіли про всі етапи відбору та особливості служби.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: