На вулиці Хмельницького вивели військову техніку (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Героя експонують озброєння і машини, які мають військові частини, що дислокуються в обласному центрі

Валентина Моісеєнко
Шеф-редактор регіональної редакції Depo.Хмельницький
На вулиці Хмельницького вивели військову…

Військові машини та частково спорядження особового складу армійців Хмельницького гарнізону представили на виставці в обласному центрі, передає Depo.Хмельницький.

Усі автівки брали участь боях на Сході України в українсько-російській війні, що триває й досі. Військові представили лише частину техніки, що сьогодні є на озброєнні українського війська. Впродовж кількох годин містяни можуть все це побачити, поспілкуватися з захисниками Вітчизни та, навіть, все "приміряти" на себе.

Належить військова техніка Нацгвардії, прикордонникам та спецназівцям. Інші підрозділи просто не змогли вивезти своє на майданчик, бо не дозволяє чи то секрктність, чи то важкість самого озброєння.

На майданчику біля кінотеатру розгорнулася виставка "Люди свободи", на якій представлені світлини й невеликі історичні довідки про тих, хто є стали своєрідними гарантами нашої незалежності.

В місті з нагоди Дня Героя, що відзначається 23 травня тривають патріотичні заходи.

Як писав Depo.Хмельницький, а вже о 17:30 буде проходження урочистим маршем прикордонників Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, військовослужбовців військових частин міста й учасників АТО вулицями міста.

Ввечері, о 19:00, на майдані поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка (вул. Проскурівська, 40), буде концерт за участю гурту "Тінь Сонця" .

Довідка

День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців, вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

День Героїв — це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації. В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято.

Чому саме травень обрано для вшанування Героїв? Тому що в травні віддали своє життя у визвольній боротьбі такі кращі сини України XX століття:

- З травня 1924 року – головний ідеолог державної самостійності України початку XX століття, один із співавторів ідейних засад українського націоналізму Микола Міхновський (родом з Полтавщини);

- 25 травня 1926 року в Парижі від кулі більшовицького агента загинув головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-21 років Симон Петлюра (родом з Полтави);

- 23 травня 1938 року в Ротердамі вибух бомби, підкладеної агентом НКВС, обірвав життя організатора українського націоналістичного руху, засновника та першого Провідника УВО та ОУН полковника Євгена Коновальця (родом зі Львівщини).

В роки німецької, а згодом радянської окупації цей день відзначався у підпіллі та в українській діаспорі. З проголошенням незалежності День Героїв відзначається в Україні. 

Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав:

- руських дружин великого князя Святослава і короля Данила;

- козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського;

- Української Галицької Армії Мирона Тарнавського;

- Січових стрільців Дмитра Вітовського;

- Армії Української Народної" Республіки Симона Петлюри;

- Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери;

- Української Повстанської Армії;

- членів визвольного руху шестидесятників;

- активістів Небесної сотні;

- воїнів АТО.

Всі ці українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme