До 2034 року не буде ані мене, ані окупації, – Джемілєв

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв не знав про чергову російську заборону йому в'їжджати до Криму і зазначив, що "з огляду на вік", вона не має для нього значення
 

До 2034 року не буде ані мене, ані окупа…

Про це Джемілєв сказав у коментарі Крим.Реалії, передає Depo.Крим.

Джемілєв не знав про продовження заборони на перетин кордону Росії, термін попередньої вже сплив. "Взагалі-то я не в курсі, що вони продовжили. У 2014 році вони мені давали заборону на 5 років, до 2019 року. А потім, в 2018-му, за рік до закінчення цього терміну мене внесли до списку санкцій. І там терміни не вказувалися. З матеріалів так званої кримінальної справи з'ясовується, що 5 березня 2019 року вони продовжили заборону ще на 15 років", – сказав лідер кримськотатарського народу.

Джемілєв зазначив, що "з огляду на вік", російська заборона не має для нього значення. "До 2034 року мене давно вже не буде на цьому світі, так само, як не буде й окупації. У разі моєї смерті вони хочуть не пропустити на похорон до Криму. За радянських часів це практикувалося", – прокоментував Джемілєв.

Разом із тим, лідер кримських татар повідомив, що у зв'язку із забороною на в'їзд до Криму він разом з адвокатом Миколою Полозовим звертатиметься до Європейського суду з прав людини.

Нагадаємо, сьогодні, 5 березня, на судовому засіданні щодо так званої кримінальної справи проти Джемілєва стало відомо про існування документа, датованого березнем 2019 року, яким лідеру кримських татар заборонено перетинати російський кордон 15 років, тобто до 2034-го.     

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Крим

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme