$39.22 €42.44
menu closed
menu open
weather +15 Київ

Донецьку область від’єднують від тепла через борги

Донецьку область від’єднують від тепла через борги

У Слов'янську, Лимані, Краматорську, Дружківці і Костянтинівці Донецької області припинили працювати котельні


Фото: depositphotos.com

Мер Слов'янська Вадим Лях звернувся в поліцію через від'єднання міста від теплопостачання.

Компанія "Донецькоблгаз" 6 березня припинила постачання газу на об'єкти "Донецьктеплокомуненерго" через велику заборгованість перед "Нафтогазом". Про це йдеться в заяві на сайті компанії "Донецькоблгаз".

Як зазначили в облгазі, компанія "Донецьктеплокомуненерго" завдає державі щодобових збитків через несанкціоноване споживання газу в розмірі 150 млн грн на місяць.

"Тому, за законодавством, ПАТ "Донецькоблгаз" із суботи зобов'язане припинити газопостачання об'єктів ОКП "Донецьктеплокомуненерго", – заявили в компанії.

Мер Слов'янська Вадим Лях на своїй сторінці у Facebook повідомив, що в місті вже перестали працювати котельні через припинення постачання газу. Така сама ситуація склалася й у містах Лиман, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка. Місцева влада намагається відновити газопостачання.

В іншому пості Лях повідомив, що звернувся в поліцію і прокуратуру із заявою, оскільки вважає дії "Донецькоблгазу" протиправними.

"Незабаром заяву буде занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Очікую на швидкі дії правоохоронців щодо цього питання", – зазначив він.